Blique by Nobis Hotell
Blique by Nobis Hotell strävar efter att vara en ledande kraft inom hållbarhet, och varje aspekt av deras hotell genomsyras av denna vision. Från det ögonblick gästen kliver in på deras elegant designade innergård, möts vi av en unik atmosfär där New Yorks pulserande energi möter skandinavisk design.
Jessica Lyon och Simone Kruithof på Hotellet tog emot mig varmt vid besöket på deras hotell för att titta till kompostmaskinen som de har haft sedan en tid tillbaka.
Simone sade:
” Vi är supernöjda med den sade Simone och hon sade att dem fyller en hel sopsäck varje morgon med matsvinn efter frukosten – men vi har inget dåligt samvete över det längre, då detta omvandlas till näringsrik kompost som vi sedan använder till växterna på innegården som Jessica är ansvarig för och hon har alltid mycket att göra på innergården”
Jag passade på att fråga Jessica varför hon har blivit utsedd till den ansvarige personen och svaret blev:
”Den största anledningen var möjligheten att undervisa människor. Jag ser ett behov av det. Jag kommer från en "odla din egen mat"-bakgrund. Det handlar inte bara om att bli självförsörjande: När vi odlar vår egen mat lär vi oss att vi är en liten del av ett stort och komplext system. Och om en liten bit saknas är balansen borta.
Ja, kompostmaskinen är det gröna hjärtat här på Blique. Kompostmaskinen ger oss jord, så vi är självförsörjande. Vi behöver inte köpa konstgödsel, och konstgödsel kan vara en väldigt smutsig industri. Vi är cirkulära: från jord till bord till jord. Det här systemet var väldigt inspirerande för mig”.
Att besöka ett hotell som Blique by Nobis, där hållbarhet är en central del av upplevelsen, ger en känsla av att vara en del av något större. Tack vare deras kompostmaskin omvandlas allt matsvinn från hotellet till näringsrik kompost, som används för att ta hand om hotellets vackra innergård. Gästerna får inte bara uppleva en trivsam miljö, utan också bidra till en cirkulär process där jord, mat och växtlighet är i ständig balans. Det är inspirerande att se hur tekniken bakom kompostmaskinen gör hotellet självförsörjande och minskar deras miljöpåverkan…